• Puolustusvoimat

Yli 70 prosenttia alokkaista halukkaita yhteismajoituskokeiluun Karjalan prikaatissa

Yhteismajoituskokeilu alkaa Karjalan prikaatissa ja Kainuun prikaatissa heinäkuussa.

Puolustusvoimat

Yhteismajoituskokeilu aloitettiin Reserviupseerikoulusta tänä vuonna. Heinäkuussa kokeilu alkaa myös Karjalan prikaatissa ja Kainuun prikaatissa.

Uudet alokkaat aloittavat palveluksensa 6. heinäkuuta. Samalla Karjalan prikaatissa ja Kainuun prikaatissa aloitetaan yhteismajoituskokeilu. Karjalan prikaatin alokkaista hieman yli 70 prosenttia ilmoitti ennakkokyselyssä halukkuudestaan osallistua vapaaehtoiseen kokeiluun. Luku on selvästi pienempi kuin Reserviupseerikoulussa, jossa yhteismajoituskokeilu alkoi aiemmin tänä vuonna. Upseerioppilaista hieman yli 90 prosenttia oli halukkaita osallistumaan kokeiluun.

Yhteismajoitukseen sijoitetaan vain henkilöitä, jotka ovat siihen suostuneet. Suostumus tarkistetaan vielä palvelukseen saavuttaessa, ja sen voi perua milloin haluaa. Yhteistupiin majoitetaan lähtökohtaisesti saman verran miehiä ja naisia. Suihku- ja wc-tilat ovat edelleen erilliset. Karjalan prikaati kertoo tiedotteessaan, että yhteismajoitustupia muodostetaan arviolta 10–15.

 

Läheistenpäivää ei järjestetä

Koronaviruksen vuoksi uusien alokkaiden perinteistä läheistenpäivää ei järjestetä Karjalan prikaatissa. Vala- ja vakuutustilaisuudet järjestetään yksiköittäin suljettuina tilaisuuksina elokuussa, ja niihin voi osallistua ilmaisen livelähetyksen kautta.

Alokkaat johtajineen jaetaan palveluksen alusta lähtien kolmeen osastoon. Myös koulutus- ja vapaarotaatiolla pyritään vähentämään koronaviruksen aiheuttamia riskejä.

Karjalan prikaatin uusia alokkaita on noin 2 000. Noin 110 heistä on naisia.