• Puolustusvoimat

Ilmavoimilla ylilentoja neljässä kaupungissa itsenäisyyspäivänä

Oulussa ja Helsingissä ylilentoihin osallistuu neljä Hornet-hävittäjää, Tampereella ja Kuopiossa yksi.

Ilmavoimat

Oulun valtakunnallisen itsenäisyyspäivän paraatin ylilentoon osallistuu neljän Hornet-hävittäjän lisäksi myös neljä Hawk-suihkuharjoituskonetta.

Ilmavoimat tekee itsenäisyyspäivänä ylilennon neljässä kaupungissa. Helsingissä ja Oulussa ylilentoihin osallistuu neljä Hornet-hävittäjää, Tampereella ja Kuopiossa yksi. Lennoilla on säävaraus.

Oulussa Hornetien ylilento tapahtuu itsenäisyyspäivän valtakunnallisen paraatin ohimarssin aikana. Myös neljä Hawk-suihkuharjoituskonetta osallistuu ylilentoon. Ohimarssi alkaa kello 13.00 Merikosken silloilla.

Helsingissä neljän Hornet-hävittäjän ylilento nähdään kello 10.30 tasavallan presidentin ja Puolustusvoimain komentajan seppeleenlaskutilaisuuden yhteydessä Hietaniemen hautausmaalla.

Tampereella Hornet-hävittäjä tekee ylilennon Kalevankankaan hautausmaan seppeleenlaskutilaisuuden yhteydessä kello 11.00.

Kuopiossa puolestaan Hornet-hävittäjä lentää ylilennon Sankaripuiston seppeleenlaskutilaisuuden aikaan kello 12.00.

Ilmavoimat näkyy myös muilla paikkakunnilla itsenäisyyspäivänä. Ainakin Jyväskylässä voi nähdä kello 12–15 välillä Hawkeja sataman ja Paviljongin alueella osana siirtymälentoja Oulun valtakunnallisesta paraatista.

Lue myös

  • Kalusto

Ilmojen kynnysasejärjestelmä

Ilmavoimat luopuu Boeing F/A-18 Hornet -hävittäjistään vuoteen 2030 mennessä.
  • Puolustusvoimat

Itsenäisyyspäivän paraati järjestetään Oulussa

Paraatikatselmus järjestetään Raatin stadionilla ja ohimarssi Merikosken silloilla.