• Puolustusvoimat

Kaikki Suomen puolustushaarat Ruotsin pääsotaharjoitukseen

Ruotsista AURORA 17 -harjoitukseen osallistuu 19 000 sotilasta. Myös muita maita mukana.

Paavo Airo

Suomen ilmavoimien Hornet-hävittäjä Gotlannin Visbyn lentokentällä viime syksynä. Ilmavoimat osallistuu syyskuussa Ruotsin pääsotaharjoitukseen 6–8 Hornetin voimin. Myös Maa- ja Merivoimat osallistuvat harjoitukseen.

Puolustusvoimien kaikki puolustushaarat osallistuvat Ruotsin pääsotaharjoitukseen syyskuussa. Ruotsin 19 000 sotilaan ja muiden viranomaisten lisäksi AURORA 17 -harjoitukseen osallistuu joukkoja myös Yhdysvalloista, Ranskasta, Virosta, Norjasta, Liettuasta, Puolasta ja Tanskasta. Suomen vahvuus on noin 300 sotilasta. 

Noin neljäsosa Ruotsin 19 000 sotilaasta on Hemvärnetistä eli kodinturvajoukoista.

Maavoimista harjoitukseen osallistuu muun muassa Porin prikaatin varusmieskoulutuksessa oleva kansainvälisen valmiusjoukon jääkärikomppania, kaksi NH90-kuljetuskopteria sekä esikuntaupseereita.

Merivoimista harjoitukseen osallistuu noin 15 esikuntaupseeria, jotka ovat Suomen ja Ruotsin yhteisen merellisen taisteluosaston esikunnassa. 

Ilmavoimat osallistuu harjoitukseen 6–8 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjän voimin. Ne toimivat sekä Suomen etä Ruotsin alueelta. 

Puolustusvoimien mukaan Suomen ja Ruotsin sotilaalliseen yhteistyöhön kuuluvan harjoituksen tavoitteena on kehittää maiden välistä ja kansainvälistä yhteistoimintaa sekä lisätä suomalaisten osaamista monikansallisessa ympäristössä. Suomen puolustushaaroilla on myös omat toiminnalliset tavoitteensa harjoituksessa.

AURORA 17 -harjoitus järjestetään 11.–29. syyskuuta Tukholman, Gotlannin ja Göteborgin sekä eteläisen Itämeren alueilla. 

Lue lisää Ruotsin kanssa tehtävästä yhteistyöstä: 

5.9.2016 Yhteistyötä lisätään – Suomi ei silti laske ilmapuolustusta Ruotsin varaan

7.6.2016 Suomen ja Ruotsin yhteistyö syvenee