• Vapaaehtoinen maanpuolustus

Nuku rauhassa -tapahtumat tavoittelevat 300 000:ta kävijää

Kampanjan päätapahtuma järjestetään elokuussa Helsingissä. Ohjelmassa on muun muassa kalustoesittelyjä.

Paavo Airo

Pekka Haavisto on yksi Nuku rauhassa -hankkeen lähettiläistä. Haavisto puhui kampanjan lanseeraustilaisuudessa elokuvateatteri Orionissa Helsingissä tiistaina.

Eri puolilla Suomea järjestetään tänä vuonna useita kokonaisturvallisuusaiheisia tapahtumia, joiden yhteenlaskettu yleisötavoite on 300 000 kävijää. Tapahtumat liittyvät erilaisia viranomaisia ja vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimijoita yhdistävään Nuku rauhassa -kampanjaan. Päätapahtuma järjestetään Helsingin Kansalaistorilla ja Töölönlahdella 18.–19. elokuuta. Tapahtumaan sisältyy kalustoesittelyjä, toimintanäytöksiä, aktivoivia toimintarasteja sekä kilpailuja. Ohjelmassa on myös soittokuntien musiikkiesityksiä. Kampanjassa ovat mukana muun muassa Puolustusvoimat, poliisi ja Rajavartiolaitos.

Muita kampanjaan liittyviä tapahtumia kuten asiantuntijaseminaareja järjestetään läpi vuoden eri paikkakunnilla.

Yksi kampanjan lähettiläistä on vihreiden kansanedustaja ja ulkoministerin erityisedustaja Afrikan kriisialueilla, Pekka Haavisto. Hän pitää tärkeänä suomalaisten varautumista erilaisiin kriisitilanteisiin, jotka voivat johtua esimerkiksi luonnonoloista tai olla tahallisesti aiheutettuja. Haavisto puhui kampanjan lanseeraustilaisuudessa tiistaina myös viime aikojen terroriteoista Suomen naapurimaissa.

– Elämme maailmassa, jossa terrorismiin liittyviin kysymyksiin etsitään vastauksia. Terroriuhat ovat tulleet lähellemme viime aikoina Pietarissa ja Tukholmassa. Meidän pitää miettiä, miten yhteiskunta toimii ja miten syitä tällaisille teoille olisi mahdollisimman vähän, Haavisto sanoi Helsingissä.

Haavisto korosti puheessaan myös erilaisten toimijoiden välineisiin satsaamisen tärkeyttä. Sekin on Haaviston mukaan olennainen osa kokonaisturvallisuutta. Esimerkkinä hän mainitsi, miten tärkeää on, että suomalaiset rauhanturvaajat saavat riittävän hyvän varustuksen lähtiessään operaatioihin. 

Kampanjavideo kuvastaa arjen turvallisuutta

Nuku rauhassa -kampanjaan liittyvä kampanjavideo julkaistiin tiistaina. Video on katsottavissa alla. Video kuvastaa tekijöidensä mukaan arjen turvallisuutta pienten tekojen muodossa ja sitä, miten kokonaisturvallisuus koskettaa kaikkia. Videota esitetään muun muassa televisiossa näkyvästi. Videon on ohjannut Osmo Walden ja käsikirjoittanut Jyrki Reinikka.

 

Kampanjan nettisivut ovat
osoitteessa www.nukurauhassa.fi


 

Liittyy aiheeseen:

18.1.2017 Juhlavuoden iso ponnistus