• Puolustusvoimat

Puolustusvoimien uusi varustehankinta on jättipotti karstulalaiselle Savotalle

Puolustusvoimat hankkii lisää suojaliivejä ja varustetaskuja.

Puolustusvoimat

Suojaliivit antavat suojaa sirpaleita ja kiväärikaliiperin luoteja vastaan.

Puolustusvoimien varustesatsaukset saavat jatkoa. Puolustusministeriö tiedotti tänään tehneensä sopimukset M17-luotisuojaliivien ja erilaisten taskusarjojen hankkimisesta. 

– Puolustusvoimat jatkaa taistelijoiden henkilöballistisen suojavarustuksen parantamista hankkimalla lisää M17-luotisuojaliivejä. Suojaliivi suojaa käyttäjäänsä erilaisilta ulkoisilta uhkilta, erityisesti luodeilta ja sirpaleilta. Toimivat ja tarkoituksenmukaiset suojavarusteet parantavat palvelusturvallisuutta niin koulutuksessa kuin kriisitilanteessakin. Näin kehitetään myös joukkojen suorituskykyä ja taistelunkestävyyttä, ministeriön tiedotteessa todetaan.

Liivit valmistaa forssalainen C.P.E Productions ja hankinnan arvo on lähes seitsemän miljoonaa euroa. 

Suojaliiveihin kiinnitettävät taskut puolestaan toimittaa karstulalainen Finn-Savotta

Noin 13 miljoonan euron arvoinen kauppa on Savotalle merkittävä, vertailun vuoksi sen liikevaihto viime vuonna oli noin seitsemän miljoonaa euroa.

– Merkityksellisyydeltään tämä kauppa on Savotan historiassa samassa kokoluokassa kuin M85- kantolaitejärjestelmä ja M05-tuotteet olivat aikanaan, Savotan liiketoiminnanjohtaja Elmo Valkeinen toteaa.

Savotta on Valkeisen mukaan ollut kasvu-uralla jo entuudestaan, mutta uusi sopimus kiihdyttää kasvuvauhtia entisestään.

– Tulemme skaalaamaan tuotantoamme merkittävästi. Investoimme sekä Karstulaan että Viroon. Tämän kaupan ansiosta arvioin ensi vuoden liikevaihdon nousevan yli kymmeneen miljoonaan euroon. 

Molemmat hankinnat rahoitetaan valtion lisätalousarviosta, joka sisälsi lisärahoitusta nopeasti käynnistettäviin puolustusmateriaalihankintoihin. Taskusarjahankintaan on käytetty myös Puolustusvoimien kehittämisohjelman rahoitusta.  Kaikkiaan hankintojen kotimaisen työllistämisvaikutuksen arvioidaan olevan 70 henkilötyövuotta.

  • Kalusto

Savotta katsoo nyt rajojen ulkopuolelle

Kantolaitteita ja telttoja myyvä Savotta tähtää entistä hanakammin globaaleille markkinoille.
  • Kalusto

Mellakkakilvet vaihtuivat terveydenhuollon suojavisiireihin

Forssalainen C.P.E. Production Oy valmistaa lähes 8000 suojavisiiriä päivässä ja keräsi siinä sivussa 30 000 euroa hengityskoneiden ostoa varten.