• Puolustusvoimat
  • Kalusto

Puolustusvoimille lisärahoitusta Ukraina-tukipakettien korvaushankintoihin

Suomi myös varautuu toimittamaan keväällä 2023 Ukrainaan 200 miljoonan euron arvosta materiaalia.

Puolustusvoimat

Suomi on toimittanut Ukrainaan yhteensä 590 miljoonan euron arvoiset puolustustarvikepaketit ja varautuu tukemaan lisää. Kuvituskuva ei liity toimitettuun materiaaliin.

Puolustusvoimat saa lisärahoitusta Ukraina-tukipakettien korvaushankintoihin. Hallituksen ensimmäisessä lisätalousarviossa vuodelle 2023 puolustusministeriön hallinnonalalle kohdennetaan yhteensä noin 704 miljoonan euron lisärahoitus, joka jakautuu vuosille 2023-2027.

Rahoituksella Puolustusvoimat tekee korvaushankintoja puolustustarvikeavusta, jota on toimitettu Ukrainaan viime syksynä tai toimitetaan kevään 2023 aikana.

– Suomi tukee Ukrainaa sekä puolustusmateriaaliavulla että osallistumalla ukrainalaisten sotilaiden koulutusoperaatioihin. Ukraina tarvitsee edelleen apua puolustustaistelussaan ja Suomi on tähän tukeen sitoutunut, puolustusministeri Mikko Savola (kesk.) sanoo ministeriön tiedotteessa. 

Suomi on tähän mennessä toimittanut yhteensä 590 miljoonan euron arvoiset puolustustarvikepaketit Ukrainaan. Lisäksi Suomi varautuu ministeriön mukaan 200 miljoonalla eurolla keväällä 2023 toimitettavaan materiaaliin. 

Puolustusvoimat kohdentaa myös sisäisesti noin 4 miljoonaa euroa EU:n sotilaallisen EUMAM Ukraine -avustusoperaation kuluihin. Suomalaiset tulevat toimimaan operaatiossa koulutus- ja neuvonantotehtävissä.