• Puolustusvoimat
  • Kalusto

Suomelta 400 miljoonan euron arvoinen puolustustarvikeapu Ukrainaan

Apu sisältää raskasta aseistusta ja ampumatarvikkeita. Aiemmin Suomi oli toimittanut Ukrainaan puolustustarvikeapua yhteensä 190 miljoonan euron arvosta.

Istock

Suomi toimittaa Ukrainaan raskasta aseistusta ja ampumatarvikkeita, puolustusministeri Mikko Savola (kesk.) kertoo.

Suomi toimittaa huomattavan arvokkaan puolustustarvikeavun Ukrainaan. Nyt lähetettävän paketin arvo on noin 400 miljoonaa euroa, ja se sisältää raskasta aseistusta ja ampumatarvikkeita. Aiemmin Suomi oli toimittanut yhteensä 190 miljoonan euron arvoiset puolustustarvikeavut Ukrainaan.

Tämän myötä Suomi on siis toimittanut yhteensä 590 miljoonan euron arvoiset puolustustarvikepaketit Ukrainaan. Kyseessä on kahdestoista puolustustarvikeapulähetys Suomelta Ukrainalle.

– Ukraina tarvitsee edelleen tukea puolustustaistelussaan. Nyt lähetettävä kokonaisuus puolustustarvikkeita on tähän asti päättämistämme selvästi suurin. Suomi toimittaa Ukrainaan raskasta aseistusta ja ampumatarvikkeita, puolustusministeri Mikko Savola (kesk.) sanoo ministeriön tiedotteessa.

Ukrainan tukeminen on esillä myös tänään perjantaina Saksan Ramsteinissa. Suomen ja Ruotsin puolustusministerien on tarkoitus allekirjoittaa tukea koskeva aiejulistus, jonka mukaan Suomi luovuttaa Ukrainalle materiaalia ja Ruotsi ilmaisee valmiutensa tukea Suomea tarpeen mukaan.

Suomen puolustusministeriö korostaa, että puolustusmateriaalia pyritään lähettämään niin, ettei se vaarantaisi Suomen tai Ruotsin kansallista puolustusta.

Puolustusministeri Savolan lisäksi Ramsteinin kokoukseen osallistuu Suomesta Puolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivinen. Ramsteinissa on koolla edustajia noin 50 maasta.

Lue myös

  • Kalusto

Miksi panssarivaunujen lähettäminen Ukrainaan on Saksalle niin vaikea asia?

Menneisyyden painolasti näkyy yhä Saksan harjoittamassa puolustuspolitiikassa.