• Puolustusvoimat
  • Kalusto

Suomi toimittanut Ukrainalle 190 miljoonalla eurolla puolustustarvikkeita

Uusimmasta puolustustarvikeavusta Ukrainalle päätettiin tällä viikolla. Myös koulutustuen antaminen ukrainalaisille Isossa-Britanniassa jatkuu vuoden 2023 loppuun asti.

Istock

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö päätti jälleen uuden puolustustarvikeavun lähettämisestä Ukrainalle valtioneuvoston esityksestä.

Suomi on päättänyt jälleen uudesta puolustustarvikelähetyksestä Ukrainaan. Nyt lähetettävän avun arvo on 28,8 miljoonaa euroa. Tämän myötä Suomi on lähettänyt Ukrainalle yhteensä 189,2 miljoonan euron arvosta puolustustarvikeapua.

– Ukrainan puolustustaistelu jatkuu. Tarve puolustusmateriaalille on suuri. Jatkamme tukeamme, puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) sanoo ministeriön tiedotteessa.

Operatiivisista syistä sekä turvallisuussyistä lähetysten sisällöstä tai toimitustavasta ei tiedoteta tarkemmin. Puolustusministeriön mukaan tarvikelähetyksissä on huomioitu sekä Ukrainan tarpeita että Suomen puolustusvoimien tarpeita.

Suomi on myös hankkinut tänä vuonna omiin tarpeisiinsa runsaasti täydennyksiä. Viime viikolla Reserviläinen kertoi Suomen satsanneen tänä vuonna kalustoon ja tarvikkeisiin syyskuun alusta joulukuun puoliväliin mennessä noin 746 miljoonan euron edestä.

Hankinnat jatkuvat. Tällä viikolla Maavoimille on kerrottu hankittavan 25 Sisu GTP 4×4 – ajoneuvoa.

Samalla kun tuoreimmasta tarvikeavusta päätettiin, tasavallan presidentti Sauli Niinistö päätti Puolustusvoimien jatkavan osallistumista koulutustuen antamiseen Ukrainan asevoimille Isossa-Britanniassa vuoden 2023 loppuun asti. Suomi lähetti elokuussa noin 20 kouluttajaa Ison-Britannian johtamaan koulutusoperaatioon, jonka tarkoituksena on kouluttaa Ukrainan asevoimien sotilaita. Iso-Britannia on pyytänyt kumppanimailtaan tukea koulutuksen toteuttamiseen.