• Kalusto
  • Puolustusvoimat

Maavoimille 25 Sisu GTP 4×4 -ajoneuvoa

Panssaroidut Sisu GTP 4x4 -ajoneuvot on todettu hyviksi Maavoimien testeissä.

Oy Sisu Auto Ab

Maavoimat on testannut Sisu GTP 4x4:n sopivuutta sekä kotimaan että kriisinhallinnan tehtäviin.

Puolustusvoimat hankkii 25 panssaroitua Sisu GTP 4×4 -ajoneuvoa Maavoimien käyttöön. Hankinnan arvo on noin 19,1 miljoonaa euroa ja kotimainen työllistämisvaikutus noin 53 henkilötyövuotta.

Maavoimat testasi Sisu GTP 4×4:ää vuonna 2021. Vuonna 2020 Reserviläinen kertoi kuuden ajoneuvon hankinnasta testikäyttöön. Vuoden 2021 aikana Maavoimat keräsi tietoa GTP:n soveltuvuudesta kotimaan ja kriisinhallinnan tehtäviin. Helsingin Sanomien mukaan Maavoimissa on oltu tyytyväisiä ajoneuvoon, joka on pärjännyt erittäin hyvin testeissä.

– Tällä erää on tehty päätös vain tästä (25 ajoneuvon) erästä, mutta jatkohankinnat ovat hyvin mahdollisia. Olemme havainneet valmistajan ajoneuvot suoritus- ja kilpailu­kyvyiltään hyviksi, jalkaväen tarkastaja, eversti Juhana Skyttä kommentoi HS:lle.

Sisu GTP 4×4 on 300-hevosvoimaisella rivikutosella varustettu panssaroitu ajoneuvo, jonka perusaseistuksena on konekivääri miehistön kattoluukussa. Sisu GTP on esitelty tarkemmin tässä Reserviläisen kalustoartikkelissa.

Lue seuraavaksi

  • Kalusto

Sisu GTP on monipuolinen uusi maastoajoneuvo

Sisu GTP 4×4:n erikoisuus on runkorakenteen modulaarisuus.