• Vapaaehtoinen maanpuolustus

Reserviläisliiton puheenjohtajistoon yksi muutos

Liiton uusi kolmas varapuheenjohtaja Ismo Nöjd uskoo, että vaikka jäsenmäärä on korkeampi kuin koskaan, kasvunvaraa on vielä.

Reserviläisliitto

Rauno Hauta-Aho, Mikko Savola, Terhi Hakola ja Ismo Nöjd muodostavat Reserviläsliiton puheenjohtajiston.

Reserviläisliitto valitsi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Vantaalla kolme varapuheenjohtajaa. Ensimmäinen vpj. Rauno Hauta-aho Kokkolasta ja toinen vpj. Terhi Hakola Tampereella jatkavat pesteissään, kolmanneksi vpj:ksi valittiin uutena edustajana Ismo Nöjd Järvenpäästä. Keskustan kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä valittiin jo syksyllä 2014 kaksivuotiskaudelle, ja hän jatkaa puheenjohtajana.

Nöjd uskoo nyt olevan otollinen hetki kasvulle

Ismo Nöjd on ollut aiemminkin varsin aktiivinen liiton toiminnassa. Hän on muun muassa istunut melkein kymmenen vuotta liittohallituksessa ja kuulunut kauan valiokuntaan. 

– Nyt lisänä tulee puheenjohtajistotyöskentely. Se tuo mukanaan enemmän tapahtumiin osallistumista ja kentän kiertämistä, Nöjd sanoo.

Reserviläisliiton jäsenmäärä on tällä hetkellä kaikkien aikojen ennätyslukemissa. Nöjdin mukaan on hienoa olla mukana Suomen suurimman vapaaehtoisen puolustusjärjestön puheenjohtajistossa.

– Nyt jäseniä on yli 37 000, mutta uskon siinä olevan vielä kasvunvaraa. Ei se ole mikään yläraja. Uskon, että voimme kohtuullisessa ajassa tavoitella noin 40 000 jäsentä.

– Uskon myös, että turvallisuustyölle on tilausta tässä maailmantilanteessa, ja nyt on otollinen hetki kasvulle, Nöjd sanoo.