• Puolustusvoimat

Suomalaiset erikoisjoukot harjoittelemaan Tanskaan

Utin jääkärirykmentti ja Rannikkoprikaati osallistuvat Night Hawk 2016 -harjoitukseen. Kalustona suomalaisilla on NH90-helikoptereita ja RHIB-veneitä.

Puolustusvoimat

Tanskassa suomalainen lento-osasto tukee monikansallisten erikoisjoukkojen harjoittelua, kalustonaan kolme NH90-helikopteria. Arkistokuvassa Suomen erikoisrajajääärit harjoittelevat NH90-helikopterin tukemana.

Suomi osallistuu syys-lokakuun vaihteessa erikoisjoukkoharjoitukseen Tanskassa. Utin jääkärirykmentistä ja Rannikkoprikaatista lähtee Night Hawk 2016  -harjoitukseen yhteensä noin 70 henkilön vahvuinen osasto. Suomalaisosaston pääkalustona ovat kolme Maavoimien NH90-kuljetushelikopteria ja kaksi Merivoimien RHIB-venettä.

Suomalainen lento-osasto tukee harjoituksessa monikansallisten erikoisjoukkojen harjoittelua. Samalla saadaan harjoitusta urbaaniympäristössä tapahtuvista erikoisjoukko-operaatioista ja tehtäväsuunnittelusta kansainvälisessä toimintakehyksessä. Merivoimien taistelusukeltajat ja veneryhmät puolestaan osallistuvat merellisiin operaatioihin.

Night Hawkin kokonaisvahvuus on noin 2 500 henkilöä yhteensä 13 maasta. Suomi on aiemmin osallistunut vastaavaan harjoitukseen vuosina 2009 ja 2011.

Suomalaiset osallistuvat harjoitukseen ajalla 26.9.–6.10.