• Puolustusvoimat

Suomelta lisää puolustustarvikkeita Ukrainaan

Avun perillemenon varmistamiseksi sisältöä ei avata tässä vaiheessa tarkemmin.

Puolustusvoimat

Aiemmin Suomen kerrottiin toimittavan muun muassa rynnäkkökiväärejä ja patruunoja Ukrainaan. Arkistokuva ei liity toimitettavaan materiaaliin.

Puolustusministeriö kertoo Suomen lähettävän Ukrainalle lisää puolustustarvikeapua. Avun perillemenon varmistamiseksi avun sisällöstä, toimitustavasta tai aikataulusta ei tässä vaiheessa tiedoteta yksityiskohtaisesti, mutta STT:n mukaan pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo apuun sisältyvän aseita.

Helmikuun lopulla Suomen kerrottiin lähettävän materiaaliapuna 2 500 rynnäkkökivääriä ja 150 000 patruunaa rynnäkkökivääreihin. Lisäksi ukrainalaisille kerrottiin tuolloin lähetettävän 1 500 kertasinkoa sekä 70 000 kappaletta taistelijan muonapakkauksia. Aiemmin Suomi oli jo päättänyt lähettää Ukrainalle 2 000 komposiittikypärää, 2 000 luotiliiviä ja kaksi ensihoitoasemaa ja muita lääkintätarvikkeita.  

Ukraina on Venäjän hyökkäyksen jälkeen pyytänyt materiaaliapua sekä EU:n että Naton jäsenmailta. Suomen lisäavussa on ministeriön mukaan huomioitu sekä Ukrainan tarpeet että Suomen puolustusvoimien resurssit, eikä päätös lisäavusta vaaranna Suomen puolustuskykyä.

Muokattu to 24.3.2022 klo 18.06: Lisätty STT:n saamat tiedot aseista.