• Kalusto

Testissä: 5.11 Rush72 2.0 Backpack – Marssijan luottokaveri

Rush72 2.0 Backpack 55 L palveli hyvin niin marssitapahtumassa kuin kertausharjoituksessakin.

Susanna Takamaa

Rush72 2.0 Backpack 55 L oli Reserviläisen testissä marssitapahtumassa ja kertausharjoituksessa.

Marssijan erottaa repustaan vain paita. Kantolaitteen istuvuus painaa, kirjaimellisesti, vaakakupissa hämmästyttävän paljon, kun tarkoitus on kantaa selässä yli kymmenen kilon painolastia kymmeniä kilometrejä vaihtelevissa olosuhteissa

Omilla marsseillani olen testannut kolmea eri reppua. Kaksi ensimmäistä olivat taktisia ja mukavan vihreitä, marssiuskottavia reppuja, mutta täyteen pakattuina kovin takapainoisia ja siksi raskaita marssiasennolle ja erityisesti hartioille. Lisäksi 36 litraa ei riittänyt kaikkien marssitavaroiden jemmaamiseen, pienemmästä reppukoosta nyt puhumattakaan. Kolmas oli litramäärältään lähes seitsemääkymmentä hipova rinkka, joka toimi verrattain hyvin, mutta aiheutti päänvaivaa yhdellä isolla taskullaan. Minä pidän siitä, että saan kaikki kilkkeet erikseen, omiin karsinoihinsa.

5.11 Finland tuli pelastamaan meikämarssijan tulevat marssit.

Heidän 55-litrainen Rush72 2.0 Backpack sisältää osimoilleen kaiken, mitä keksin tarvita kantolaitteeltani pitkillä, miksei lyhyemmilläkin siirtymillä. Ja mikä tärkeintä, sitä saa ranger greenin, eli uskottavan vihreässä värissä. Testasin repun neljän päivän etämarssitapahtumassa.

Repussa on neljä isompaa taskua nestetaskun lisäksi.
Susanna Takamaa
Lantioremmi ja olkaremmit mukavoittavat repun kantamista.
Susanna Takamaa

Ensimmäinen ilahtumisen kohde oli selkää vasten asettuva juomarakkotasku, johon sain ujutettua kolmen litran rakkoni suojapusseineen päivineen helposti. Luonnollisestikin letkulle löytyi ulosvienti, ja selkää vasten asettuva osa oli miellyttävästi muotoiltu. Ensimmäisen kahden marssipäivän aikana tein tosin, en yhtä, vaan kaksi virhettä. Ensinnäkin laitoin rakon taskuunsa väärin päin, jolloin täysi vesileili muodosti selkää vasten kuperan muodon. Tämä yhdistettynä marssihousujen alle jemmattuihin urheilushortseihin, joiden vyötärökaistale asettui juuri sopivasti kuperan muodon alle, aiheutti mojovat hankaumat ristiselkään. Tajusin korjata asian kahdelle seuraavalle marssipäivälle, jolloin reppu asettui selkää vasten hienosti eikä aiheuttanut enää itkua marssin jälkeisessä suihkussa.

Repussa on kaikkinensa neljä isompaa taskua nestetaskun lisäksi. Marssia varten heitin niin sanottuun päätaskuun heti rakkotaskua vasten 5.11 Finlandin painoliivin sellaisenaan. Se solahti reppuun helposti ja asettui mukavasti paikalleen. Tässä taskussa on tarravalmius läppärille, eli reppu soveltuu myös työperäisiin siirtymisiin erinomaisesti. Lisäksi kaksi vetoketjullista verkkokangastaskua sekä yksi läpinäkymätön tasku mahdollistavat erilaisten tavaroiden jemmaamisen siististi. Sopivat erinomaisesti esimerkiksi vaihtosukkien säilytyspaikaksi, kun toiseen voi hillota käytetyt ja toisessa pitää puhtaat, tai vaikkapa ensiapupakkauksen ja eväiden säilyttämiseen. Eipä tarvitse kaivaa kamojaan repun pohjalta.

Vaihtosukille sopiva säilytystila löytyy vetoketjullisesta verkkokangastaskusta.
Susanna Takamaa

Etummainen tasku on sekin varsin tilava ja täynnä itse suosimiani lokeroita. Itse tungin neljän päivän marssin aikana pääasiassa vaihtovaatteeni tähän taskuun. Takin heitin päätaskun ja etutaskun väliin jäävään tilaan, josta takki oli sateen sattuessa nopea kiskaista päälle. Myös tässä välitilassa on tarralla kiinnitettävä isokokoinen tasku.

Repun molemmilla sivuilla on kaksi sivutaskua, joihin laitoin marssin ajaksi energia- ja magnesiumjuomaa sisältävät pullot. Muilla retkillä näihin voisi vallan mainiosti jemmata esimerkiksi laavunuotiolla tarvittavat kilkkeet kahvitermarista kokoontaitettaviin makkaratikkuihin. Parhaat taskut löytyivät repun päällisosasta, sillä samaan taskuun, johon voi lätkäistä omaisuutensa merkiksi nimikylttinsä, löytyy tasku avaimille, tulitikuille, aurinkolaseille ja niin edelleen, tai sitten aurinkolasit voi ujuttaa fleecellä pehmustettuun erilliseen taskuun heti juomarakkotaskun välittömään läheisyyteen.

No niin, taskut ovat selkeästi lähellä sydäntäni ja niitä tässä repussa riittää.

5.11:n painoliivi mahtuu mukavasti reppuun.
Susanna Takamaa
Taskuja repussa riittää.
Susanna Takamaa

Litramäärältään reppu vetää juuri sopivan määrän tavaraa, sillä 55 litraa on jaoteltu erinomaisesti erikokoisiin lokeroihin. Kaikki osiot saa kiristettyä tukevilla remmeillä, jolloin reppu ei elä epätasapainoisesti kovassakaan vauhdissa. MOLLE mahdollistaa lisätaskujen ja remmien kiinnittämisen lähes koko repun pinta-alalta ja velcroon voi lätkiä omistajan nimen lisäksi muutamat moraalimerkit

Testiajajan lyhyt selkä ja herkät olkapäät ovat olleet haaste sopivan repun löytämiselle, mutta tässäkin kohtaa Rush72 sopii tällaiselle taisteluhobitille erinomaisesti. Lantioremmi on tarpeeksi leveä ja jakaa painon mukavasti alakropalle, olkaremmit ovat riittävän leveät ja pehmustetut. Ainoastaan rintaremmissä saisi olla hieman lyhyempi kiristysvara.

Marssin lisäksi testasin, mahtuuko reppuun kolmen päivän kesäkauden kertausharjoitusvarusteet silloin, kun siihen ei tarvitse mahduttaa makuupussia. Mahtuu.

55-litraiseen reppuun mahtuu monenlaista varustetta.
Susanna Takamaa

RUSH72 2.0 BACKPACK 55L

Neljä eri värivaihtoehtoa

199,95 €

Valmistaja: 5.11 Finland

Lue seuraavaksi

  • Kalusto

Painoliivistä lisähaastetta lenkille – testissä 5.11 Tactical Tactec Plate Carrier

Plate carrier sopii reserviläisen treeneihin tuomaan lisävastusta.