• Puolustusvoimat

Tulevaisuudessa aiempaa pidempiä kertausharjoituksia

Pääesikunnan koulutuspäällikkö eversti Kari Pietiläinen avasi koulutuksen muutoksia Gona Podcastin uusimmassa jaksossa.

Naton vaikutukset tulevat jo lähitulevaisuudessa näkymään myös kertausharjoituksissa. Pääesikunnan koulutuspäällikkö eversti Kari Pietiläinen arvelee kertausharjoitusten keston kasvavan tulevaisuudessa nykyisistä päivämääristä.

– Keskimäärin yhtä henkilöä kohden harjoitus on ollut noin viisi vuorokautta. Keskiarvo on kuitenkin ollut viime vuosien aikana kuusi pilkku jotakin. Veikkaisin tuon pituuden nousevan tulevaisuudessa sinne seitsemään ja kahdeksaan vuorokauteen, Pietiläinen sanoo Reserviläisen Gona Podcastin haastattelussa.  

Skaala tulee Pietiläisen mukaan pysymään laajana jatkossakin.

– Sodan ajan valmiuden näkökulmasta on tärkeää, että meillä on pidempiä harjoituksia, jolloin myös pidemmän aikavälin rasitusta ja suunnittelua pystytään tekemään. Ei pelkästään siis lyhyitä rykäisyjä, joissa perustetaan, saavutetaan taisteluvalmius, taistellaan ja pian kotiutetaankin. 

Podcastissa Pietiläinen keskustelee laajemmin Nato-jäsenyyden ja Ukrainan sodan aiheuttamista muutoksista sekä varusmiesten ja reserviläisten koulutukseen. Koko 48 minuutin jakso on kuultavissa alla olevista linkeistä sekä Spotifyssa että Youtubessa.