• Kalusto
  • Puolustusvoimat

Taas huutokaupataan Puolustusvoimilta poistettua materiaalia – ajoneuvoja kuten kuorma-autoja ja moottoripyöriä kaupan

Huutokaupassa myydään materiaalia, joka ei enää sovellu sotilaskäyttöön. Millog vastaa huutokaupan järjestämisestä.

Millog

Millogin järjestämässä huutokaupassa on myytävänä muun muassa kuorma-autoja mutta myös pienempää tavaraa.

Millog järjestää jälleen huutokaupan, jossa myydään Puolustusvoimien vanhaa materiaalia. Tampereen Kalkussa on keskiviikkona 4. lokakuuta myytävänä yli 300 käyttötavaraa, ajoneuvoa ja muuta materiaalia. Myytävä materiaali on sellaista, joka ei kuntonsa tai muiden syiden vuoksi enää sovellu sotilaskäyttöön.

Logistiikkapäällikkö Petri Lundelin uskoo etenkin vanhojen kuorma-autojen kiinnostavan ostajia. Samoin KTM-moottoripyörät voivat houkutella paikalle väkeä. Myös monia muita kulkupelejä moottoriveneistä mönkijöihin sekä erilaista kuljetus- ja korjaamoalan materiaalia on kaupan.

– Nyt huutokaupattavana on pitkästä aikaa yksi traktori, joka on Valmetin valmistama ja 802-mallinen. Lisäksi huudettavana on tavaramopo, jollaista ei ole ollut aikoihin myytävänä. John Deeren valmistama, rinnakkain istuttava mönkijä, on sekin aika hauskan näköinen vehje, Lundelin mainitsee Millogin tiedotteessa.

Huutokauppa järjestetään osoitteessa Petsanpuisto 22. Tapahtuma-alue avautuu kello 8 ja varsinainen kaupankäynti alkaa kello 9. Tapahtumaan on avoin pääsy ja kauppatavaraan voi tutustua etukäteen huutokauppaa edeltävänä päivänä kello 9–15. Lundelin suosittelee saapumaan huutokauppapäivänä ajoissa paikalle.

– Meklaroinnin kesto voi vaihdella paljon, eikä huudoille voi sen vuoksi määritellä tarkkaa aikataulua. Jos tahtia pitäisi kuitenkin jollain tavalla haarukoida, niin karkea ohjenuora olisi yksi huuto per minuutti.

Millog on Puolustusvoimien strateginen kumppani.

SA-kaupalla on myös tuttuun tapaan erillismyyntipiste huutokaupan yhteydessä. Siellä myydään Puolustusvoimien hylkäämää ja käytöstä poistamaa materiaalia kiinteällä hinnalla, esimerkiksi polkupyöriä ja työkaluja. Myyntipiste on auki myös huutokaupan näyttöpäivänä.

Syyskuun alussa saman tapainen huutokauppa järjestettiin Tervolassa, Lapissa. Tuolloin kaupan oli muun muassa telakuorma-autoja.

Huutokauppa osoitteessa Petsanpuisto 22, 33330 Tampere keskiviikkona 4.10.2023 klo 9.00 alkaen.