• Kalusto

Yhdysvaltain rannikkovartioston alus harjoittelee Suomenlahdella Rajavartiolaitoksen kanssa

USCGC Hamilton on tullut tunnetuksi laajoista huumetakavarikoista merillä. Vartiolaiva Turva harjoittelee Hamiltonin kanssa vierailun aikana.

US Coast Guard

USCGC Hamilton harjoittelemassa turkkilaisen aluksen kanssa Mustallamerellä keväällä 2021. Hamilton on 127 metriä pitkä ja 16 metriä leveä. Alus kuuluu Yhdysvaltain rannikkovartioston kalustoon.

Iso Yhdysvaltain rannikkovartioston alus vierailee parhaillaan Itämerellä. USCGC Hamilton on 3.–9. marraskuuta vierailulla Itämerellä ja Suomessa. Alusvierailun aikana Suomen Rajavartiolaitos ja Yhdysvaltain rannikkovartiosto (US Coast Guard) harjoittelevat yhdessä.

USCGC on lyhenne sanoista United States Coast Guard Cutter.

Vierailun alussa, 3.–4.11. Hamilton ja suomalainen vartiolaiva Turva harjoittelevat yhdessä Suomenlahdella. Harjoituksen tavoitteena on kehittää kansainvälistä yhteistoimintaa alusten välillä erityisesti meripelastuksen mutta myös muiden rannikkovartioston toimintojen saralla.

Harjoituksen jälkeen Hamilton kiinnittyy Turun satamaan ensi viikon alkuun asti. Suomessa vierailee samoihin aikoihin myös muita Nato-maiden aluksia.

Hamilton on 127 metriä pitkä, 16 metriä leveä ja 43 metriä korkea eli hieman isompi kuin Suomen Laivue 2020 -hankkeen yhteydessä valmistuvat alukset. Hamilton laskettiin vesille vuonna 2013.

Hamilton on tullut tunnetuksi suurista huumetakavarikoista. Esimerkiksi marraskuussa 2021 Hamiltonin miehistön kerrottiin takavarikoineen arviolta yli 500 miljoonan dollarin arvosta kokaiinia ja marihuanaa 72 päivän partioinnin aikana itäisellä Tyynellä valtamerellä.

Vuoden 2021 keväällä Hamilton oli vieraillut Mustallamerellä harjoitellen muiden Nato-maiden ja Naton kumppanimaiden alusten kanssa. Myös Ukraina osallistui yhteisharjoitteluun. Hamilton oli ensimmäinen Yhdysvaltain rannikkovartioston alus vierailemassa Mustallamerellä sitten vuoden 2008.

Vartiolaiva Turva harjoittelee Hamiltonin kanssa. Arkistokuva.
Rajavartiolaitos

Lue seuraavaksi

  • Puolustusvoimat

2 500 reserviläistä harjoittelee Niinisalossa mekanisoidussa Hammer 22 -harjoituksessa – mukana myös 200 amerikkalaista

Hammer 22 -harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 4 100 henkilöä, joista yli puolet on reserviläisiä.